Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Vrijwilligers

Gepubliceerd op 03 april 2010 20:22, bijgewerkt op 23 mei 2010 09:57 (767 keer bekeken) 2Reacties

Zoals ieder jaar maakt de inzet van vrijwilligers dit evenement mogelijk. Zonder hen zou het nooit zo succesvol kunnen zijn. We vragen dan ook weer vrijwilligers voor dagdelen en verschillende functies.

Belangrijk nieuws voor de vrijwilligers

We willen werven voor

-zaterdag: ochtend, middag, avond
-zondag: ochtend, middag, avond
-maandag: ochtend

met de categoriën:
-baanbewaking
-wedstrijdorganisatie
-wedstrijdsecretariaat
-campingbeheer
-rennerskwartier
-inschrijving
-speakers
-beurs/infostand
-kinderhoek
-kinderprobeerparcours
-vrijwilligerscoördinatie
-catering

Aanmelden als vrijwilliger

Het inschrijven kan hier. Voor enkele functies staat een toelichting hieronder.
Iedere vrijwilliger die zich voor Cycle Vision inzet krijgt weer een vrijwilligersvergoeding, brood thee en koffie en natuurlijk een shirt.

Toelichting op enkele taken

Vrijwilligerscoördinator

De vrijwilligerscoördinator heeft als taak gedurende een dagdeel de binnenkomende vrijwilligers te ontvangen en te introduceren bij de verschillende taakcoördinatorenHij of zij is tevens het eerste aanspreekpunt voor algemene vragen van de vrijwilligers en houdt bij welke personen als invaller kunnen fungeren.

Infostand

Hoewel er gratis toegang is tot Cycle Vision is het toch nodig om een duidelijke toegang te organiseren. In de eerste plaats om als gastheer op te treden en folders en informatie te kunnen geven aan bezoekers.

Begeleiding

Er is een flinke groep mensen nodig om de start en finish van de wedstrijden goed te laten verlopen. Dat varieert van het ophalen of weghalen van transponders tot opstellen van de rijders.

Tijdwaarneming

Er wordt gewerkt met eigen tijdwaarnemingsapparatuur en computers. De resultaten moeten uit dit systeem gehaald worden en in een leesbare vorm overgedragen worden aan de uitslagverwerking. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Verwerking uitslagen

De resultaten van de tijdwaarneming moeten verder verwerkt worden tot duidelijke lijsten en rangordes. Stressbestendigheid, handigheid met computers en accuratesse vereist.

Speaker

De speakers geven een toelichting op de wedstrijden en doen mededelingen van meer algemene aard. Er wordt gewerkt met draadloze microfoons.

Baanbewaking

Er zijn vrijwilligers nodig om op diverse plaatsen langs het circuit baanbewaking van de eigen organisatie op te stellen om de wedstrijden veilig te laten verlopen. De baanbewakers zorgen ervoor dat er tijdens de wedstrijden geen toeschouwers op de baan komen en zien toe op de veiligheid en het naleven van wedstrijdregels.

Catering vrijwilligers

Voor de vrijwilligers is er in het Velodrome een aparte koffie- en theehoek. Hier ligt ook brood en diverse soorten beleg. Van de alle vrijwilligers wordt enige zelfwerkzaamheid gevraagd bij het smeren van je eigen brood. De vrijwilliger voor de catering organiseert deze plek.

Vrijwilliger zijn bij het probeerparcours

Het probeerparcours voor volwassenen wordt georganiseerd door de Ligfietsspecialisten. Via een van deze bedrijven kunt u zich daarvoor aanmelden.

Routebeschrijving
Overnachten
Kamperen
Probeerparcours
Beurs
Lezingen
Zelfbouwers
Wedstrijden
Kinderen, kinderhoek, kinderwedstrijd
Vrijwilligers
Promotie
foto's/videos/verslagen

Redactie

Reacties (2)

ArnoldStokkelHoorn

ziet er naar uit dat het weer een leuke CV gaat worden..........maar waarom moeten de vrijwilligers zo lang wachten voor ze in kunnen schrijven en waarop ze in kunnen schrijven ?

ArnoldStokkelHoorn, 30 apr 2010 17:19

jack

Arnold,
tja, het inschrijven op de nieuwe site werkt niet helemaal zoals wij gewend zijn. Om te voorkomen dat we straks allerlei niet volledige inschrijvingen krijgen gaat er een nieuwe mogelijkheid voor inschrijving gebruikt worden voor wedstrijden en vrijwilligers.
Ik hoop nog deze week,
Groeten,
Jack Dekker

jack, 03 mei 2010 08:58

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen