Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Hoeveel kg bagage kan ik meenemen op vakantie met de ligger?

Datum 30 april 2013 12:44

lighans

antwoorden (1)

Onmogelijke vraag. Het antwoord is nl. afhankelijk van nogal wat factoren. Ten eerste is daar het type fiets. Een lowracer is niet van het type pakezel. Een condor/pioneer/ weer wel.
Verder is het te fietsen traject ook zeer belangrijk. Denk hierbij aan de zwaarte van het gebied. Bergen, maar ook aan het soort wegen. Asfalt of grof gravel is niet aan elkaar gelijk.

Uit mijn ervaring met een M52026 onderstuur kan daar op: een Radical banaantas Medium, plm. 55 liter, inclusief aanhaaktasjes 6 liter. Hierachter twee lowracer-tassen aan de bagagedrager(Vaude roltassen 2X13 liter)en bovenop de bagagedrager nog een flinke roltas met tent/matje etc. Dat betekende een capaciteit in gewicht van wel 50 kg. bagage. En daarmee ga je de heuveltjes echt niet meer huppelend als een jong lammetje op hoor. ik bedoel maar aan te geven hoe relatief het allemaal is.

De verdeling van het gewicht op de fiets is erg belangrijk. Zo laag mogelijk de zware spullen, en proberen het gewicht zoveel mogelijk te verdelen over beide wielen. Bij veel fietsen zal dit dus inhouden dat de zware spullen naar de voorkant van de tassen moeten. Verder is mijn ervaring dat ik hoe langer hoe meer thuis laat!! Selecteren, en mutifunctioneel gebruik van spullen. Maar dat hoort bij een andere vraag thuis. Fijne vakantie gewenst!!

17 feb 2002 00:00