Hometrainen

Gepubliceerd op

De ligfietser heeft het tijdens deze kou niet makkelijk. Het fietsen is voor veel mensen te koud en de omstandigheden zodanig dat door inwerking van zout je fiets het ook niet zo fijn vindt. Natuurlijk geeft internet een leuke afleiding waarbij toch nog iets van de ligfietshobby genoten kan worden. Toch wordt ook de beweging gemist. In Byke Kultuur Never nummer 16 wordt een leuke oplossing gegeven, een hometrainer.
bron: http://uk.geocities.com/bykekultuur/never.html

De Tacx iMagic en Cateye Gamebike zorgen ervoor dat geracet kan worden. Tacx werkt via een pc, het beeld wordt weergegeven op het computerscherm. De Tacx geeft de mogelijkheid te rijden in een velodrome, op een wegbaan en off road route. Via de website van Tacx kan ook nog tegen andere mensen gereden worden. http://www.tacx.nl/frameset.cfm?l=en&id=31102

De Cateye gamebike werkt via sony playstation 2. De mogelijkheden zijn wat anders, het is nu zo dat allerlei playstation spellen geschikt zijn om met de fiets aan deel te nemen. Ook motorrijden hoort daarbij. De pedaalomslagen worden omgezet en ook de bewegingen van het stuur van de fiets. http://www.cateye.com/gamebike/index.php

Voor muziek tijdens een fietssessie kun je tips krijgen op http://www.tour-magazin.de/fitness/musikspecial_indoor.html voor als je je verveelt.

Verder geeft www.fiets.nl de volgende tekst over trainen in het buitenland. (nog meer in een volgend artikel op ligfiets.net) Je neemt natuurlijk de fiets mee."
Heel wat fietsers stappen in deze periode op het vliegtuig naar de zon om (de eerste) trainingskilometers te maken. Populaire bestemmingen zijn Mallorca, de Canarische Eilanden en de Middellandsezeekust. Om de fiets veilig mee te nemen in een vliegtuig moet hij in een doos of fietskoffer. Die zijn bij de betere fietsspecialisten verkrijgbaar. Je fiets moet behoorlijk ontleed worden om hem op een veilige manier te kunnen vervoeren. Zo moeten de volgende onderdelen gedemonteerd worden: wielen, stuur, zadel, achterderailleur, kettingbladen, pedalen en eventueel ketting. Je doet er goed aan om de los bungelde onderdelen vast te plakken aan het frame of met sjorbanden vast te zetten. Tevens is het slim om wat isolatiemateriaal om de buizen en losse onderdelen te wikkelen. Het beste werkt isolatiemateriaal voor verwarmingsbuizen. Laat de banden halfleeg lopen in verband met het luchtdrukverschil met de bagageruimte van het vliegtuig. Om je fiets nog steviger op zijn plek te houden, en om de spaarzame ruimte goed te benutten, vul je de koffer of doos op met fietsspullen, zoals schoenen, helmen en bidons. Verstevig de hoeken en sluitingen van de doos met stevig tape (denk ook aan extra tape voor de terugreis). Vergeet niet duidelijk je naam, bestemming en adres op de buitenkant te vermelden. Meer weten? Kijk in Fiets 5-2002. Op pagina 12 wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het makkelijkst je fiets in een doos of een koffer krijgt. "


Zie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.