Oliebollentocht 2016

Gepubliceerd op

Op de woensdag 28 december, tussen kerst en oudjaar, is de 2016-versie gepland

Voor berichtgeving over de Oliebollentocht moeten we op twee plekken zijn:
  • Voor de deelnemers, globaal want niet iedereen meldt zich hier, moet je op onze site zijn,
  • Voor de routes (kort en lang) moet je bij InterCityBike zijn. De routes zijn hier te downloaden
Hier een samenvatting:
De oliebollentocht voor velomobielen wordt dit jaar vanaf de InterCityBike-werkplaats aan de Koperweg 3 in Dronten verreden.

Om 10:30 uur vertrekt de velomobielcaravaan.
De pauze, voor koffie/thee/chocomel of frisdrank en appelcake (er is ook een buffetkeuken waar voor eigen rekening wat kan bestellen), is gepland bij Flevonice in Biddinghuizen, daar schrikken ze niet van een grote groep sporters. Er zijn twee routes naar toe, één over het oude land (40 km) en één over het nieuwe land (30 km). Na de pauze zijn er ook weer twee routes terug, en een korte van 20 km en een iets langere van 35 km. Als er sneeuw op de fietspaden ligt, wordt de route ingekort. Als er ijs op het Veluwemeer ligt, is daar ook een leuke route over (winterbanden met spikes?).

Wie al de dag van te voren wil komen, is welkom. In de hal is een afgetimmerde ruimte waar een slaapmatje uitgerold kan worden. Voor de aanwezigen zal een warme maaltijd verzorgd worden.

De avond na de tocht is eventueel ook een mogelijkheid om te blijven slapen. Voor een ontbijt, de volgende morgen, wordt gezorgd.

De velomobiel kan binnen staan en eventuele aanhangers kunnen op een afgesloten terrein geparkeerd worden.

Voor de deelnemers zijn geen kosten aan de tocht verbonden, wel graag laten weten of en wanneer je blijft slapen/eten/ontbijten via formulier of via e-mail.

Lees ook vooral de toeristische gids voor de OBT 2016.

Foto van Liegender Robert.

Reacties

hansQ265 op do 15 dec 2016 om 15:17

Zwaan-kleef-aan vanuit het noorden

Donderdag 27 december fiets ik vanaf Groningen naar Dronten. Zijn er velonauten die mee willen fietsen? Geplande route door Meppel, maar bij belangstelling uit Friesland evt. door Wolvega.
Info: Hans Battenberg, 06-13315180, hansbattenberg@gmail.com.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.