Battle Mountain 2016: Een mooie ochtend

Gepubliceerd op

De windmeter bij timing geeft een paar keer aan dat er helemaal geen wind staat, er staat gewoon nul op de teller. Ideale omstandigheden, al is het wel koud in het begin van de ochtend. De echte snelle rijders blijven in het hotel, zij kiezen liever voor de avond. Wel gaat Jan Bos van start, het Human Power Team Delft en Amsterdam wil meer meters maken.

De reden dat de snelheid van Bos gister wat tegenviel komt in ieder geval voor een deel doordat hij wat te hard van start is gegaan. De vermoeidheid bij het team slaat wel toe, ook al hoeft het team ’s avonds niet te werken aan de VeloX 6. De tegenvallende resultaten eisen ook hun tol. Ook Bos raakt moe, na een stevige avondrun weer vroeg opstaan om te gaan racen is niet makkelijk. De start van Bos is wederom voorbeeldig en bij timing zoeft Bos voorbij. Met 121,38 km/u blijft de snelheid wat lager dan gehoopt. Het is moeilijk voor het team om de moed er in te houden. Het wereldrecord is buiten handbereik, nu lijkt ook het Europese record van Sebastiaan Bowier onhaalbaar. Toch is de week nog niet voorbij.

Voor Ken Buckley van het team van Liverpool is het een goede ochtend. Hij valt weliswaar eerst, maar omdat er nog ruimte is kan hij twee heats later alsnog starten en haalt 116,41 km/u. Dat is een prima voor nu. Bijzonder is de prestatie van Greg Thomas. In een bijna standaard Intercitybike DF, er is alleen een extra staartpuntje aangezet en een ander voorblad, haalt hij ruim 95 km/u. Met een fiets die je gewoon kunt kopen!

Blijdschap is er voor Sarah, de handbiker voor de universiteit van Plymouth. Zij rijdt met net geen 40 km/h een wereldrecord over duizend meter vliegende start. Tranen schieten in haar ogen als het bekend gemaakt wordt, een staande ovatie is haar deel. Iedereen is tevreden, het is een prachtige ochtend geweest. Vanavond weer nieuwe kansen.

Reacties

NoStress op za 17 sep 2016 om 06:51

Hup Intercitybike!!! \o/ :-D

cornelese op za 17 sep 2016 om 08:51

En ik dacht dat Teero al snel was.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.