Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Battle Mountain 2016: kwalificaties met veel wind

Gepubliceerd op 12 september 2016 22:47, bijgewerkt op 12 september 2016 22:53 (320 keer bekeken) 0Reacties

De kop is er af van de World Human Powered Speed Challenge. In de ochtend gaan de teams zich proberen te kwalificeren voor de races. Al vroeg in de ochtend moet iedereen zich melden halverwege het lange parcours. Het is een drukte van belang, iedereen is een beetje zenuwachtig. Dit is toch waar een jaar naar toe is geleefd.

Met man en macht wordt de bus van het HPT geduwd.

Met man en macht wordt de bus van het HPT geduwd.

De start wordt wel even vertraagd. De enorme bestelwagen van het Human Power Team Delft en Amsterdam komt vast te zitten in de schuine kant van de weg. Met veel moeite lukt het uiteindelijk om de bus weer vlot te trekken. Alle aanwezige teams hebben een handje moeten helpen. Tot enige hilariteit. Teambinding zullen we het maar noemen.

De VeloX 6 heeft een perfecte start.

De VeloX 6 heeft een perfecte start.

De starts verlopen verrassend soepel. Er wordt wel een paar keer (bijna) gevallen door een paar rijders en Aurelien Bonneteau sleept een paar honderd meter de skater achter zich aan, iedereen kan uiteindelijk de run voltooien. Dat gebeurt zeker niet elk jaar. Het Russische team heeft een opvallend goede start en ook het Human Power Team Delft en Amsterdam maakt indruk. De snelste start komt uiteraard op naam van Hans en Ellen van Vugt. Hans hoeft maar een paar stappen te maken voor Ellen volledig zelfstandig kan fietsen. Bij Cygnus begint de start aanvankelijk een beetje onzeker, maar Jan-Marcel van Dijken is al snel los.

Ellen van Vugt onderweg.

Ellen van Vugt onderweg.

Op het parcours waait het wel flink. Daar hebben de rijders duidelijk last van. De snelheden liggen dan ook niet zo hoog. Dat is ook niet per se belangrijk, het gaat om de volgorde niet om de absolute snelheid. Geen van de runs wordt gereden bij de toegestane wind, dat speelt ook geen rol bij de kwalificatie. Toch wordt altijd met spanning gekeken naar de snelheden. De snelste dit jaar is Jan-Marcel van Dijken, hij haalt 99,21 km/h, Todd Reichert volgt met ruim 98 km/h. In de VeloX 6 rijdt Jan Bos 95,55 km/h, een prima prestatie. Hij moet nog wel Andrea Gallo van het Italiaanse Policumbent voor zich laten. De snelste vrouw is Ellen van Vugt, zij kwalificeert zich met 82,6 km/h. Op basis van de kwalificaties worden de tijdslots voor de avond ingedeeld. Dan begint de WHPSC pas echt.

Redactie

Reacties (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen