Werelduurrecord voor Pieter Pas van Team Cygnus

Gepubliceerd op

Pieter Pas van Team Cygnus heeft een werelduurrecord gevestigd tijdens de DEKRA speedbike races in Duitsland. Het record stamde uit 1980.

Pieter Pas reed met zijn zelfontworpen trike een gemiddelde van 70,7 kilometer over het uur en heeft hiermee het werelduurrecord voor trikes verbroken. Het record is onlangs officieel erkend door de International Human Powered Vehicle Association (IHPVA). Hiermee verbeterde Pieter het vorige trikerecord uit 1980 van Eric Edwards.

Pieter: "Tijdens mijn recordpoging waren de weersomstandigheden gunstig én was er een zeer goede samenwerking binnen ons team. Teamleden David Verbroekken en Jan van Steeg waren er altijd voor me."

Meer informatie op de site van Team Cygnus.

Reacties

Benny op ma 29 aug 2016 om 15:01

Mooie prestatie, gefeliciteerd! Maar heeft Pieter niet de trike zelf ontworpen? En was Al Voigt de ontwerper van de Vector?

Davietsie op ma 29 aug 2016 om 19:04

Zie onze website ; cygnus-hpv.blogspot.nl , uiteraard reed Pieter in zijn eigen ontworpen trike, "Cygnus Supertrike" , gezien de potentie die de trike heeft verwachten we dat Pieter nog wel meer records kan breken.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.