Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Op wereldreis…, hart voor een trike, Ellen van Vugt, velomobiel als alternatief voor auto, Franse fietsclichés, wie niet weg is… is gezien, Battle Mountain, voetgangersoversteekplaats

Op wereldreis…

…in Nederland. Waar wil je naar toe? Zuid Carolina? Napels? De niet geconfisqueerde Krim? Of toch Borneo? Dan heeft Travelinq een mooie lijst voor je.

Hart voor een trike?

Weer een T-shirt met een beperkte verkrijgbaarheid (tot begin augustus!), dus meteen toeslaan als je dit T-shirt mooi vindt.

Ellen van Vugt

Voor wie het gemist heeft dat Ellen van Vugt een laagland sprint wereldrecord heeft gereden, lees het nog maar eens: het oude record is met bijna 12 km/uur verpulverd!

Velomobiel als alternatief voor auto

Wulf Kraneis is met zijn, gele flitser, het 'energie-efficiënste voertuig van onze tijd' (een Milan met trapondersteuning) te zien op de Hessische Rundfunk in Hessenschau.
Een van de passanten beschouwt de velomobiel als kinderspeelgoed. En ja, t.o.v. auto's is hij klein en verdomde snel.
Wulf is naast milieu activist, ingenieur en ontwerper bij Räderwerk.

Franse fietsclichés

Fransen zijn versmolten met de fiets, dat wil dit filmpje duidelijk maken.

Wie niet weg is… is gezien

Je kan natuurlijk ook zo verstoppertje spelen.

Battle Mountain

De poster voor dit jaar is weer klaar. Dit jaar dus van 12 - 17 september.

Voetgangersoversteekplaats!

In Duitsland mag je wel tussen de strepen, in de lengterichting, van een zebrapad doorfietsen (als je geen voetganger omver rijdt), maar er niet dwars op. Een moeilijke uitleg dat je niet op een voetgangersoversteekplaats, een zebrapad dus, mag fietsen, alleen wandelen met de fiets aan de hand.
Dan krijg je dit met meer blauw (hier met meer geel) op straat.

Mag het in Nederland dan wel? Neen!
Fietsers afstappen! Een fietser, aan de rechterkant, wil hier linksaf slaan. Even verderop is een zebrapad, en verkeersborden bedoeld voor fietsers.

Reacties

Peter238 op za 30 jul 2016 om 11:28

De hart voor een trike shirts kun je nu bestellen via Limburgse Liggers aan een uitermate interessante prijs. Bestellingen worden geplaatst van zodra het aantal van 10 stuks bereikt is.
Zie --> http://www.limburgseliggers.be/forum/index.php/topic,1790.0.html

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.