Records voor Ellen van Vugt en Pieter Pas

Gepubliceerd op

De dag begon met regen, het bleef lang klam en winderig. Een record zit er niet in. Met die gedachte gaat Ellen van Vugt aanvankelijk ook van start voor de 200m sprint. Toch gaat ze snel en de wind is ineens gaan liggen. In haar tweede ronde rijdt Van Vugt haar topsnelheid: 90,7 km/h. Dat betekent een laagland sprint wereldrecord.

De omstandigheden blijven goed de hele dag. Als Pieter Pas in zijn Cygnus gaat rijden is het niet te warm en windstil. Pas gaat erg goed van start, hij rijdt rondes rond de 75 km/h. Ineens zakt zijn snelheid in. Te hard van start, is de eerste gedachte. Als Pas na een uur uit de fiets komt, blijkt er wat anders aan de hand zijn. Zijn wielkap is gescheurd en Pas rijdt steeds met zijn been tegen het voorwiel van zijn trike aan. Door de scheur is de interne aerodynamica flink verstoord. Uiteindelijk legt Pas 70,7 km af in een uur. Dat betekent een werelduurrecord voor multitrack fietsen.

Reacties

G op di 26 jul 2016 om 00:14

Gefeliciteerd! Heel knappe resultaten.

quest131 op di 26 jul 2016 om 10:13

Is dit geen officieel erkend record?
"Gareth Hanks on his way to a World Multitrack Hour Record distance of – 73.3 KM!"
http://trisled.com.au/world-multi-track-hour-record/

pieter op di 26 jul 2016 om 10:43

Voor hem helaas is dit geen IHPVA erkend record. Zelf heb ik bijvoorbeeld pas geleden 78,5km in het uur gereden met extra koeling in de fiets en zonder IHPVA observers. Maar dit geldt niet als officieel record.

Nyh op di 26 jul 2016 om 13:17

Pieters prestatie valt onder de WRRA records. De WRRA houdt veel meer records bij dan de absoluut snelste voor mannen en vrouwen. De WRRA erkent ook ongestroomlijnd, staartpuntje en diverse trike categorien.

Jan-van-Steeg op wo 27 jul 2016 om 07:54

Er was niets geregeld met de WRRA en de WRRA houdt deze categorie niet bij.

Zoals Pieter zegt, de IHPVA is de organisatie die dit record bijhoudt. Pieter heeft alles volgens de reglementen gedaan dus ik ga er vanuit dat ze het record zonder problemen zullen erkennen.

Zoals pieter ook zegt, we kunnen beide nog veel sneller als we bijvoorbeeld koeling meenemen. Bijvoorbeeld in de vorm van ijs. Helaas is dit niet toegestaan voor een officieel record, omdat dit een vorm van energie is.

hannekehovens op wo 27 jul 2016 om 08:38

Dan de volgende keer toch maar in de winter gaan rijden :p

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.