Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Advies fiets kopen, excuses te over, fietsen is gelukmakend, Recumbent Trike Humour, trike shirt, Cygnus PP3.0, van ligfietsen word je creatief, Fietselfstedentocht, drone filmt, autorijden…, watertrappelen

Advies fiets kopen

De Fietsersbond geeft advies welke fiets je moet kopen. Ze starten met 'Soort fiets. Kies je voor een sportieve zit of rechtop zitten?'.
Of er geen andere type fietsen zijn. Wij missen namelijk iets, een fiets, een ligfiets.
Deel twee: 'Framemaat - Een passende framemaat voorkomt zadelpijn, knieklachten, rugpijn of schouderpijn' kan dan ook meteen vervallen. Een ligfiets heeft in het algemeen maar één framemaat, alleen het zitje is in meerdere maten verkrijgbaar.

Excuses te over

Waarom zou je fietsen niet moeten bevorderen: een verzameling drogredenen (in het 'Nederlands').
En waarom fietsen wel bevorderd moet worden, lees het volgende:

Fietsen is gelukmakend

Of je nu een ligfiets kiest of de keuze van de Fietserbond volgt: Fietsen maakt gelukkig. 'Met anderen kunnen fietsen, het stuur in eigen hand, waar je maar wil gaan, dat is gelukmakend!'

Recumbent Trike Humour

Humor op gebied van trikes? De humor hoeft er niet dik op te liggen.
Voor meer zie Facebook.

Trike shirt

Op Amazon is een T-shirt te koop met als opschrift: Trike Tribe.
Misschien is dit nog een aansporing om zelf een shirt te ontwerpen (sluitingsdatum is 3 juni)? Mooi Geel laat zich in ieder geval niet onbetuigd.

Cygnus PP3.0

Cygnus HPV toont de PP3.0 (Pieter Pas). Lichter, stijver, verbeterde stroomlijn en stuurinrichting, en een slimmere achterwielbevestiging dan de voorganger: de Cygnus Trike. En met succes: 'Wat een geweldige ervaring was dat'.

Van ligfietsen word je creatief

Tenminste dat vermoeden wij. Bob Vroegh ontwerpt o.a. ligfietsen voor een bedrijf (M5) in Zeeland. Ook is Bob twee keer wereldkampioen geworden met een ligfiets. Zie ook wat Ligfiets.net over Bob zijn prestaties gemeld heeft.

Fietselfstedentocht

Zo te zien heeft van de ligfietsers alleen Peter een blog gemaakt over de Fytsalvestêdetocht. En dan rijdt hij deze tocht ook nog eens met een mountainbike: een dagje gezelligheid en pijn lijden op een zadel.

Drone filmt

Er bestaan wel meer filmpjes van velomobielen gefilmd vanuit een drone. Maar of er ooit filmpje gemaakt is dat zich in Nederland afspeelt?
Mocht je je de velomobiel herinneren, ons bericht over wedstrijden, van de week, start er mee.

Autorijden…

…als er, net zoals op pakjes sigaretten, waarschuwingen op horen.

Watertrappelen

In Limburg (B), om preciezer te zijn de vijvers van Bokrijk, is het mogelijk om door het water te fietsen zonder nat te worden. Gelukkig staan er in het artikel foto's van rechtopfietsers, want met ligfietsers was er niets bijzonders te zien. En dan praten we niet eens over het uitzicht dat de ligfietser geboden krijgt.

Deze fietser heeft het niet helemaal begrepen. Een ligfietser zou hier nauwelijks het hoofd boven water houden.

Deze triker rijdt door het water en houdt het ook niet droog, ondanks zijn zonnescherm. Of is het een regenscherm?
Onze Vrijdagbericht belettering is deze keer weer in Giro-roze (voor Steven).

Reacties

xanderniezing op vr 27 mei 2016 om 22:27

Waarschuwingsteksten op auto's? Hm....
'Autorijden vernauwd het blikveld' of juist:'Autorijden vergroot het blikveld'?

haak op vr 03 jun 2016 om 10:20

Hmm, zojuist het stukje van de Fietsersbond gelezen. Tenenkrommend. Nog afgezien van het feit dat ligfietsen niet genoemd worden. Dit is nou niet direct de belangenbehartiger die je zoekt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.