Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Afnemend vermogen, en de fietsers, Verkeer in Beeld, Fietstelweek, Galileo en het Human Power Team, zomercompetitie in Nedereindseberg (BeND), website vervanging, driften, eindelijk…, De Activist, van smartphone naar camera(-gevoel), luchtfietser, 'fietsverlichting', Giro roze

Afnemend vermogen?

Ja, wat doe je als je steeds minder energie hebt om op of in je fiets je voort te bewegen? Of pijntjes die je plagen? En je wilt toch blijven fietsen.
Hans heeft deze uitdaging, en wil een trapondersteuning in zijn Quest inbouwen, alleen maar om toch te kunnen blijven fietsen.

En de fietsers?

Voorrangsplein, proef even deze naam. Voorrang. Plein.
Het is meer een gemankeerde rotonde. Dit voorrangsplein heeft alleen maar voordelen, behalve voor fietsers. Maar anders, zegt de voorlichter, moet je op dergelijke locaties vaak terugvallen op verkeerslichten of een turborotonde, waar de fietser ook niet blij mee is. Tja…

Verkeer in Beeld

De volgende editie van 'Verkeer in Beeld' heeft als thema 'Fiets'. In dit nummer is er veel aandacht voor dit onderwerp, en dus ook voor het Nationaal Fietscongres, dat plaatsvindt op 1 en 2 juni 2016 in Groningen. Gedeputeerde Fleur Gräper-Van Koolwijk stelt in deze fietseditie van Verkeer in Beeld: 'Investeren in fietsvoorzieningen en -infra is essentieel voor de toekomst van ons openbaar vervoer.' Een voorproefje van dit fietsnummer.

Fietstelweek

Dat is waar ook, we hadden vorig jaar de fietstelweek. De data is nog niet openbaar, maar Paul mocht de data al even bekijken!
Dit jaar komt er weer een Fietstelweek!

Galileo en het Human Power Team

In het programma Galileo was een item over auto's op zonne-energie en de snelste fietsen, kortom: TU Delft en de VU Amsterdam.
Natuurlijk zijn ze bezig met de nieuwe VeloX. M.b.v. klei wordt het stoeltje precies op maak gemaakt voor de berijder (i.d.g. Jan).

Zomercompetitie in Nedereindseberg (BeND)

Na deze in en in koude en natte week, is het zondag tijd voor de zomercompetitie in Nedereindseberg.
De wedstrijd geldt ook voor de BeND!

Website vervanging

De website 'Weer en nog meer' van Frank Kooij is vervangen door Wandelen Fietsweb. Dus minder weer (op de site), maar wel nog steeds ligfietsen.

Driften

Kijk hem eens driften! Ben Blockie in een Trisled Tomahawk Racing Trike achtervolgt door een gorilla die wel zin heeft in een banaan.

Eindelijk…

… de bananenhouder! Op de bidonhouder is uitgebreid met een bananenhouder. Dit is tegenwoordig allemaal mogelijk met behulp van een 3D-printer.

De Activist

Van smartphone naar camera(-gevoel)

Wil je de voordelen van een smartphone en een compactcamera combineren? Dan is dit misschien iets voor je: de Pictar.
Of een lens(camera) van Kodak voor je smartphone? Ook zijn er nog steeds lenzen (camera's) van Sony leverbaar.

Luchtfietser

Deze luchtfietser blijkt een vlieger te zijn.

'Fietsverlichting'

In het kader van de Giro d'Italia heeft de MOOD Conceptstore te Nijmegen een etalage ingericht met fietsgerelateerde verlichtingsornamenten.

Giro roze

Volgend weekend, 5 t/m 8 mei, kleurt Apeldoorn roze, net zo roze als deze fiets (met dank aan Azaria voor de foto):
En kijk eens op de blog van Paul.

Reacties

bouma op vr 29 apr 2016 om 13:46

Volgens mij heeft niet Wim de uitdaging om te blijven fietsen, maar is dat Hans. Wim heeft alleen tips.

TeJayLigFts op vr 29 apr 2016 om 13:58

Correct Pieter Jan.

Nico-on-trike op vr 29 apr 2016 om 15:10

Een voorrangsplein is naar mijn mening weer een oplossing in het voordeel van de autowereld. Op de foto is duidelijk te zien dat het plein door de automobilist te nemen is zonder noemenswaardig snelheid minderen. De kruisende fietser heeft geen schijn van kans meer.

haak op za 30 apr 2016 om 10:36

Het filmpje met de driftende Trisled is geniaal! Jermey Clarkson zal dit nagelbijtend aanzien. Beetje humor op zijn tijd kan geen kwaad!

WimH op za 30 apr 2016 om 11:27

Driften: dat is geen fiets met zijwieltjes, maar met zwenkwieltjes :-)

Best handig op bochtige fietspaadjes, misschien een optie voor sommige vm-rijders ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.