Investeringsaftrek voor bedrijven

Gepubliceerd op

Milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen 2013

Investeringsaftrek voor bedrijven

Jos Sluijsmans wijst ons op de 'milieu-investeringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen 2013'.

We citeren:
Investeringen waarvan de code begint met: een F of G, behorende tot categorie I van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 36% van het investeringsbedrag in aanmerking voor een investeringsaftrek; * een A of D, behorende tot categorie II van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 27% van het investeringsbedrag in aanmerking voor investeringsaftrek;* een B of E, behorende tot categorie III van de milieu-investeringsaftrek, komen voor 13,5% van het investeringsbedrag in aanmerking voor investeringsaftrek;* een A, B, C of F komen in aanmerking voor 75% willekeurige afschrijving milieu-investeringen.
F 5069 Fiets met overkapping en trapondersteuninga. bestemd voor: het vervoer van personen of goederen over de openbare weg of op bedrijfsterreinen in de open lucht met een fiets, die is voorzien van elektrische trapondersteuning, die is voorzien van een carrosserie of overkapping van niet-flexibel materiaal, die ten minste de berijder overdekt, en waarbij de elektrische energie is opgeslagen in één of meer lithiumhoudende accu's,b. bestaande uit: fiets met overkapping en trapondersteuning, (eventueel) oplaadstation, (eventueel) een extra lithiumhoudende wisselaccu, (eventueel) een vast aan het voertuig verbonden zonnepaneel.
Wij lezen, bevooroordeeld als wij zijn: 'een elektrisch ondersteunde velomobiel'!

Reacties

PGAKaagman op zo 13 jan 2013 om 19:50

Staats niet in over de grootte of dat deze moet functioneren. Dus 1,5 volt motortje, voorzien van tandwiel meenemen in de trapauto voor de ondersteuning.

pieterhollebrandse op ma 14 jan 2013 om 11:17

Goede ontwikkeling! Wiens lobby werk is dat?

hebbes op ma 14 jan 2013 om 12:19

Oproep: wie durft een discussie met een belastinginspecteur aan te gaan voor een fiets met overkapping en voorzien van lithium accu, waarbij de trapondersteuning bestaat uit een krentebol of bidon sportvoeding?

JosSluijsmans op ma 14 jan 2013 om 16:38

Op zich is deze regeling niet nieuw. Het is goed hem nog eens onder de aandacht te brengen, omdat er inmiddels verschillende velomobielen met trapondersteuning leverbaar en/of in ontwikkeling zijn. 36% en 75% investeringsaftrek is best interessant.
@Pieter Ik vermoed dat de ontwikkeling van de Mitka/Drymer ten grondslag ligt aan de omschrijving.
Met extra lobbywerk is wellicht ook een 'gewone' velomobiel zonder vaste overkapping in deze regeling te vatten!

G op ma 14 jan 2013 om 19:25

Dus hierna mag de onondersteunde VM volgen, dan de open VM en dat mag ook een tweewieler zijn, en dan elke andere fiets?

Ik vind het een beetje de wereld achterstevoren, het vervoermiddel wat het meest op een auto lijkt een stimulans willen geven.

Nog even los van de hopeloos achterhaalde regelgeving mbt ebikes.

JosSluijsmans op di 15 jan 2013 om 11:53

Welcome in real life G.
De wereld ís achterstevoren en op z'n kop.

twilwel op di 15 jan 2013 om 15:18

Kijk nou. Je kan zelfs een zonnepaneel er in op nemen, lol. Zot natuurlijk dat je met een niet ondersteunde velomobiel iets moet bedenken om eronder te vallen.

G op di 15 jan 2013 om 16:05

Ah, vandaar. Dank u.

ik begrijp recht-zo-ie-gaat dat vm'z zonder volledige kap niet onder de regeling vallen? of zou de berijder ook tenminste voor een deel overdekt mogen zijn? ik zie namelijk en ineens weer mogelijkheden.

nvanderwal op wo 16 jan 2013 om 08:35

Het is er nog niet, maar volgens mij is het zo dat als je een kapje in kan klikken op de rol-bar achter je hoofd, je dan voldoet aan de regels voor investerings-aftrek. Als het kapje een stevig skelet heeft wordt je hoofd gelijk beschermd bij omvallen tegen asfaltexceem, of tegen takken die van voren komen.

brechtix op di 22 jan 2013 om 08:33

Wij hadden zelfs een Nederlandse klant die een eWAW wou bestellen voor de M.I.A. om er later de motor uit te gooien. Een dolk door mijn hart.

Overigens kennen we in Belgie 120% investeringsaftrek voor zowel mensaangedreven als hybride velomobielen en fietsen.

Groet, Brecht, Fietser.be

h2o op di 22 jan 2013 om 14:07

een ongetwijfeld domme vraag maar wat betekend dit dan voor mij als particulier?

nvanderwal op di 22 jan 2013 om 15:42

Geen domme vraag, maar als particulier heb je hier niks aan. Je kan pas gebruik maken van investeringsaftrek als de fiets zakelijk is. Ik ben zelf zzp-er, dus mijn Quest is zakelijk :-) Als ik ooit een nieuwe koop, dan zal ik kijken naar de regels die er dan voor aftrek zijn.

h2o op di 22 jan 2013 om 19:28

dank u!

nvanderwal op di 22 jan 2013 om 21:01

Toch nog een aanvulling: ik ben niet in loondienst, maar misschien staan er argumenten tussen om je baas te overtuigen dat je een velomobiel als bedrijfsfiets wil. Erg handig is aansluitend dat op de zijkanten ruim voldoende mogelijkheid voor reclame of een bedrijfsnaam is.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.