Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

13 lux koplamp verschenen

Gepubliceerd op 23 juli 2002 00:00 (180 keer bekeken) 0Reacties

Nieuwe technische ontwikkelingen zijn er niet bijzonder veel in de markt voor fietsaccessoires. Een nieuwe koplamp stelt zichzelf in de schijnwerpers.

Er is groot nieuws over een bijzondere koplamp! De organisch vormgegeven Radius is een nieuwe halogeen koplamp waarvan de technische lichteigenschappen gebaseerd zijn op The Bird van Ekolight.
bron: www.fietsrai.nl

Het product ontleent z’n naam aan z’n ‘botachtige’ vorm. De lamp lijkt qua design op de menselijke radius, het bot in onze arm. De ovale vormgeving en in dezelfde stijl ontworpen beugel geeft de Radius een zeer modern karakter. Geheel in de stijl van The Bird is de Radius voorzien van clear lens technology. Dat betekent een krachtige lichtbundel zonder lensstrepen met een aanmerkelijk hogere lichtopbrengt van ca. 13 lux. Rondom he toptische blok zien we een ovale reflector. De geïntegreerde, verstelbare kunststof beugel monteert u op de kroonbout en is ontwikkeld en gepatenteerd door Spanninga. De koplamp is voorzien van 3 externe aansluitingen. De stroomkabel is onzichtbaar weggewerkt in de kunststof beugel. Vanaf september dit jaar is de Radius leverbaar in alle versies. U kunt dan kiezen uit 3 uitvoeringen:

een standaard dynamo versie
een versie voor (naaf)dynamo met een aan/uit schakelaar, waarbij ook het achterlicht kan worden meegeschakeld
een automatische versie met lichtsensor, geschikt voor (naaf)dynamo, waarbij ook het achterlicht kan worden meegeschakeld.
De Radius wordt in de handel gebracht door Spanninga B.V. en is verkrijgbaar bij de fietsendetailhandel.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)