Veel eenzijdige fietsongevallen door infrastructuur

Gepubliceerd op

De Fietsersbond vraagt de Nederlandse gemeenten met klem niet te bezuinigen op de kwaliteit en het onderhoud van fietsvoorzieningen.

In 2010 kwamen bij eerste hulpposten 46.000 fietsers binnen die een enkelzijdig ongeval, dus zonder ‘botspartner’, hadden gehad. Uit onderzoek blijkt dat de helft daarvan, zo’n 23.000, veroorzaakt werd door gebrekkige infrastructuur. Het gaat dan vooral om obstakels op het fietspad, zoals paaltjes, en om losliggende tegels en boomwortels. Ook te smalle fietspaden en slechte gladheidbestrijding veroorzaken jaarlijks vele valpartijen met duizenden ziekenhuisgewonden als gevolg. Er zijn echter ook enkelzijdige ongevallen met dodelijke afloop.

Uit een peiling van de Fietsersbond onder de lokale afdelingen blijkt dat 30 % van de gemeenten matig tot slecht scoort op de inzet voor fietsinfrastructuur. Op de vraag of de huidige bezuinigingen invloed hebben op het onderhoud van fietsinfrastructuur antwoordt 25 % sterk tot zeer sterk. Een derde geeft aan dat er een beetje invloed is, of zegt te vrezen dat die bezuinigingen er gaan komen.

Ook uit de klachten op het Fietsersbond Meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ komt naar voren dat gebrekkig onderhoud een punt van zorg bij fietsers is. De Fietsersbond vraagt alle gemeenten in Nederland om niet te bezuinigen op onderhoud van fietsvoorzieningen, maar juist te investeren, gezien de vele ongelukken die daarmee voorkomen kunnen worden. Gebrekkige of onduidelijke situaties vormen met name voor oudere fietsers een groot risico om te vallen. Ook roept de Fietsersbond fietsers op om gevaarlijke plekken te melden op www.fietsersbond.nl/meldpunt. De Fietsersbond zorgt dat de klachten bij de gemeenten terecht komen en dringt aan op verbetering. Zo zijn er de laatste jaren al meer dan 5000 klachten opgelost. Toevallig heeft ligfiets.net kort geleden over het meldpunt geschreven.

Meer achtergrondinformatie is te vinden in het artikel ‘Grip op enkelvoudige ongevallen’ van het Fietsberaad.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.