Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Statistieken en trends op Google

Gepubliceerd op 26 september 2011 11:00 (596 keer bekeken) 0Reacties

De google analytics pagina geeft een interessant beeld van de statistieken van Ligfiets.net. We vergelijken driemaandelijkse cijfers van dit jaar op verschillende vlakken.

google analytics statistieken doelen bezoekers bezochte onderdelen driemaandelijkse statistiek van 9 mei 2011 tot 9 juli 2011

Google analytics geeft veel informatie.

Waar kijken bezoekers naar? Het antwoord is te vinden in de bovenstaande statistiek. Het overzicht van fietsen blijft onverminderd populair (64.559 bezoekers over het afgelopen jaar en 13142 over de periode van 10 juli tot 9 september).

Op dit moment verwijst dat overzicht nog niet door naar fabrikantenpagina's. De fabrikanten hebben dus de bezoeken vanaf ligfiets.net zien dalen, maar de verwijzing naar de websites van bedrijven gaat er in de nabije toekomst uiteraard weer in komen.

Maar laten we bij het begin beginnen,

google analytics statistieken voorpagina, dashboard driemaandelijkse statistiek van 10 juli tot 9 september 2011

Dashboard voorpagina ligfiets.net 10 juli tot 9 september 2011

het "dashboard" van google laat de volgende gegevens zien over een periode van drie maanden. De bezoekersstatistieken laten een vrij bestendig beeld zien.

Onlangs schreven we over Roam die een invloed had op google trends.

De invloed van Roam lijkt vooralsnog bij Ligfiets.net beperkt, want in de statistieken is veel te zien waaronder ook de herkomst van de bezoekers, maar niet extra veel vanuit Amerika lijkt het. Om alle landen waarvanuit ligfiets.net bezocht wordt te kunnen laten zien zijn twee pagina's nodig!

google analytics statistieken herkomst bezoekers op land driemaandelijkse statistiek van 10 juli 2011 tot 9 september 2011 blad 1

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 1 (tijdens Roam)

google analytics statistieken herkomst bezoekers op land driemaandelijkse statistiek van 10 juli 2011 tot 9 september 2011 blad 2

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 2 (tijdens Roam)

.

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 1 (voor de Roam) driemaandelijkse statistiek, tot 9 juli 2011

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 1 (voor de Roam) driemaandelijkse statistiek, tot 9 juli 2011

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 2 (voor de Roam) driemaandelijkse statistiek, tot 9 juli 2011

Herkomst bezoekers naar landen in Google Analytics blad 2 (voor de Roam) driemaandelijkse statistiek, tot 9 juli 2011


Het is allemaal zeer interessante informatie, en eigenlijk niet meer makkelijk te zien voor mensen die interesse hebben in de statistieken van ligfiets.net. De statistieken van ligfiets.net zijn altijd openbaar geweest en die openheid zullen we ook zo houden door regelmatig een artikeltje over de statistieken en beschouwingen daarvan te schrijven. Deze keer over de populaire onderdelen, de herkomst van de bezoekers en de algemene driemaandelijkse cijfers. Maar ook leuk is te zien wat er gebeurt met de site rondom Cycle Vision, wat zijn de zoekwoorden enzovoort. Kortom, er komen waarschijnlijk nog wel wat berichtjes aan.

Redactie

Reacties (0)