Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Tijdrit Nijeveen, weer sneller

Gepubliceerd op 01 augustus 2011 10:55, bijgewerkt op 03 augustus 2011 10:23 (685 keer bekeken) 1Reacties

Zaterdag werd de tijdrit van Nijeveen weer verreden. Twee rondes van net geen elf kilometer over een stratenparcours. Het geheel keurig georganiseerd door de locale wielervereninig. Altijd de wedstrijd met het hoogste percentage aan Nazca rijders. Grote vraag was ook dit jaar of het record van vorig jaar, 24:25, verbeterd zou worden.

De omstandigheden waren veel beter dan vorig jaar. Toen een nat wegdek, nu echt droog. Wel stond er een flinke wind. Nieuw voor dit jaar waren de transponders. Bij alle voorgaande edities waren de tijden voor de ligfietsers handgeklokt. De transponders bewezen hun nut maar eens te meer door tussen Francis en Jos een verschil van twee honderste van een seconde te meten. Dat was het verschil tussen plek vier en vijf in de eindklassering.

Stefan dronk vlak voor de start een halve liter AA-drink. Het resultaat was dat zijn tweede ronde vier minuten langer duurde dan de eerste. Hij moest er even uit... Theo had pas echt pech. Hij reed twee keer lek met zijn F-Lites en verloor zijn transponder.

Ymte had geen pech. Hij laat de rest zien dat het echt sneller kan. Dit jaar gingen er 21 seconden van het oude record af. 21,73km, in 24:04. Gemiddeld ongeveer 54km/u. Tweede werd Bastiaan op 2:29. Alwin zat daar weer 37 seconden achter op plek drie.

Snelste met staartpunt was Heinz op zijn RazzFazz. Snelste ongestroomlijnd was Peter op zijn Fuego. De top drie reed Quest.


De volgende wedstrijd voor de zomercompetitie is in Rütenbrock op 20 augustus. Meer informatie vind je hier.

Redactie

Reacties (1)

MaartenSneep

Uitslagen zijn nu ook op ligfiets.net beschikbaar. Competitie moet nog bijgewerkt worden, maar ik ga nu slapen.

MaartenSneep, 02 aug 2011 01:05