Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Welke ervaringen zijn er met driewielers voor gehandicapten?

Datum 30 april 2013 12:43

lighans

antwoorden (4)

jack

Een lijst met links over aangepaste fietsen is te vinden in een nieuwsbericht: http://www.ligfiets.net/nieuws/bericht.php3?id=596

jack, 24 mrt 2003 00:00

twilwel

In Engeland is onderzoek gedaan om mensen met een dwarslaesie te laten fietsen op een (ligfiets)trike d.m.v. electrische stimulatie van de beenspieren. Zo kun je zelfs met verlamde benen toch wat spiermassa kweken. Op deze manier is het mogelijk om lekker een stukje te fietsen in de omgeving en het biedt goede mogelijkheden voor verbetering van de algehele conditie. Inmiddels wordt er ook onderzoek gedaan naar een versie met ondersteuning van een electro-motor (sectie 5).
http://fesnet.eng.gla.ac.uk/CRE

klik op "research" in het linker menuframe, "sectie 4".
Van: Toni Cornelissen

twilwel, 20 apr 2004 00:00

Ivonne Vonk heeft in HPV-nieuws nr.6-2000 een verhaal geschreven over haar ervaringen met haar (Fortybike) driewieler. Ook over haar promotietocht met haar driewieler een verhaal.
Tevens werd daarbij stichting Rydtfiets vermeld, welke als doel heeft de ligfiets als gehandicaptenvervoermiddel te stimuleren.
zie ook: www.stichtingrydtfiets.nl (nagekomen informatie: deze stichting is inmiddels opgeheven, jan.2005, PdB)

29 jan 2005 00:00

Driveline

Ik vind het jammer dat ik niet eerder op het idee ben gekomen om eens een 3 wieler te proberen. Ik fietste voor die tijd op een mountainbike en heb me daar ook ook erg goed mee kunnen vermaken. Toen ik echter te veel last kreeg van mijn hadycap moest ik stoppen met fietsen, te gevaarlijk voor mijzelf. Een neef die al jaren een CC rider heeft adviseerde mij om dat eens te proberen. Op zijn fiets reed ik de eerste meters. Ik heb toen een Optima Rider gehuurd en een tocht mee gereden van 40km. Dat is me zeer goed bevallen en heb toen zelf een Optima Rider aangeschaft. Het is een heerlijk gevoel om weer mobiel te zijn zonder iemands hulp. Je neemt de fiets uit de stalling en je kan gaan en staan waar je maar wil. En het grootste gemak is dat je niet omvalt en dat is ook een erg grote geruststelling voor veel mensen met een handicap. Je moet wel even wennen aan een 3 wieler en ook in de gaten houden dat men niet te snel een bocht neemt want zelfs een 3 wieler kan dan wel eens op zijn kant gaan. Mijn handicap is evenwichtsproblemen daarom heeft de fiets geen specifieke aanpassingen nodig. Een loophulp neem ik mee in een zelf ontworpen klem die prima op de Rider past.

Driveline, 04 mei 2005 00:00