Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Verslagen

OBT-2019

aangemaakt op 26 maart 2019 19:54 door Theo_van_Soest , bijgewerkt op 16 oktober 2019 13:18 door Theo_van_Soest

Toertocht, Anafora Parkrestaurant (Uilenboslaan 1, Utrecht), zaterdag 28 december 2019.

De Oliebollentocht keert terug in Utrecht (de inschrijving is geopend).

Na 2009 zal ook de eenentwintigste editie van de Oliebollentocht onder de Domtoren door gaan. We hebben nu een start- en finishlocatie: Anafora Parkrestaurant in het Máximapark.
Dit betekent dat we in elk geval over de Daphne Schippersbrug zullen komen en dóór de grootste fietsenstalling ter wereld zullen rijden. Uteraard rijden we daarna onder de Domtoren door en stoppen daar voor een statieportret. Daarna rijden we de stad uit via de Oosterspoorbaan door een spiksplinternieuwe tunnel en belanden we op het breedste fietspad ter wereld.

We zijn ons ervan bewust dat het eerste deel van de tocht door gecompliceerd stedelijk gebied gaat. We zullen er alles aan doen om dit voor iedereen leuk en veilig te houden. Laat dat dus geen belemmering zijn om je in te schrijven.

Al in 2009 zijn toertochtregels gepubliceerd. Toch zien we nog elk jaar kop-staartbotsingen en aanvaringen met "overstekende paaltjes". Ook gaan rijders op de rijbaan waar de organisatie ervoor kiest het fietspad te gebruiken. We kunnen ons dat niet veroorloven in Utrecht. Respecteer uw gastheren!

De route is nu beschikbaar (download-link). We hebben een routebeschrijving met deelkaarten dd. 14/10/2019 gemaakt met foto's van de lastige punten.

Tijdschema

09:00 verzamelen in Anafora
10:45 sluiting van de aanmelding (online inschrijving verplicht).
11:00 start
12:00 statieportret op het Domplein
14:00 lunch
16:00 oliebollen en optionele maaltijd.

's-Morgens is er thee of koffie. We zullen er ook de deelnemers verdelen in groepen van ongeveer 12 rijders.

Onderweg hopen we een leuke tocht te hebben, maar met de ervaringen van 2009 in ons achterhoofd is nu een mobiele pechhulp geregeld die de route zal volgen. In het geval van een lekke band wordt altijd de binnenband vervangen. Materialen moeten na afloop vergoed worden.

Bij de lunch in Oud London is er koffie/thee en een appelslof. Je kunt vie het bestelformulier ook extra broodjes bestellen.

Bij terugkeer in Anafora zijn er oliebollen en vegetarische erwtensoep. Verder kun je via het bestelformulier ook inschrijven voor een stamppottenbuffet.

Overnachten

We hebben verschillende overnachtingsplaatsen gevonden, en voegen er mogelijk later nog meer toe. Je zult naast de inschrijving voor de oliebollentocht zelf moeten reserveren voor je overnachting, hier spelen wij geen rol in.

Wanneer je een overnachtingsplaats in het centrum gebruikt, moet je nog ergens je fiets stallen. Utrecht heeft in het centrum vier geschikte stallingen op loopafstand: Zadelstraat, Lange Koestraat, Laag Catharijne en Vredenburg. Wij hebben hierover werkafspraken gemaakt met U-Stal maar zullen hier ook actief bij bemiddelen omdat het sowieso wat improvisatie van de lokale beheerders vergt en we niet iedereen op één plek kwijt kunnen. Daarom verzoeken we die optie aan te geven bij inschrijving.

 • Er is veel ruimte in de StayOkay op de Neude in Utrecht. Er zijn verschillende opties van groepskamers tot individuele kamers. Dit is in het centrum van Utrecht, veel centraler wordt het niet. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
 • We zijn nu ook in gesprek met Strowis. Hier is een groepsruimte van 8 personen. Geef op het inschrijfformulier aan dat je gebruik maakt van een stallingsplaats in het centrum.
 • Ook in de StayOK Utrecht-Bunnik is nog plek in het bijgebouw de Bongerd. Parkeren is daar geen probleem, je hoeft dan ook geen ruimte in een stalling te reserveren. Hier zijn zestig bedden beschikbaar verspreid over meerpersoonskamers met elk een eigen douce en wc. Reken wel op een klein uur van de slaapplaats naar de start.
 • Er is een beperkt aanbod voor individuele overnachtingen bij leden van de Fietsersbond. Stuur een mail naar ons om een koppeling tot stand te brengen.


Deelname

Deelname is alleen mogelijk na inschrijving vooraf. De inschrijving zal ongeveer een week voor de tocht gesloten worden.

Bestel-items

  Een kleine toelichting bij het bestel-formulier.
 • Stallingsplaats centrum vrijdag - Ik overnacht op vrijdagavond in het centrum van Utrecht, en heb een stallingsplaats nodig.
 • Inschrijving Oliebollentocht - Koffie/thee bij de start, koffie/thee + appelslof bij pauze, koffie/thee + oliebollen + vegetarische erwtensoep bij finish + bijdrage aan restauratie Domtoren + overige organisatiekosten.
 • Koprijder - Ik wil voorrijder zijn voor een groepje tot op het Domplein
 • Lunchtasje - Petfles sourcy blauw / appel / candybar / krentenbol bij de pauze
 • Sandwich Kaas - Sandwich kaas bij de pauze
 • Sandwich Rosbief - Sandwich rosbief bij de pauze
 • Pistolet Deluxe - Pistolet deluxe bij de pauze
 • Pistolet Deluxe vega - Pistolet deluxe vega bij de pauze
 • Stamppottenbuffet vlees of vega bij finish - boerenkool/zuurkool/hutspot met rookworst/gehaktbal/vegetarische (rook)worst
 • Stallingsplaats centrum zaterdag - Ik overnacht op zaterdagavond in het centrum van Utrecht, en heb een stallingsplaats nodig.

Meer info bij Theo van Soest / Maarten Sneep


Grotere kaart weergeven

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (0)

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen