Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 13Verslagen

Herfsttreffen XIV

aangemaakt op 22 maart 2013 23:00 door maartje , bijgewerkt op 02 oktober 2013 21:41 door maartje

Treffen, Goirle, vrijdag 04 oktober 2013.

Het is bijna zover! We gaan naar Goirle (Noord-Brabant) naar campingboerderij Breehees (http://www.breehees.nl). NB!!!! Denk eraan om een eigen kussen, beddengoed, handdoek en theedoek mee te nemen. Betalen kan ter plaatse in contanten.

Tijd voor iets nieuws, tijd voor iets anders. Het Herfsttreffen op de Huizerhoogt heeft jarenlang een vaste plek op de agenda van velen gehad. Na het paastreffen is het helaas zo dat we ook voor het herfsttreffen uitwijken naar een nieuwe locatie. Helaas? Dat valt nog te bezien!

We hebben flink mogen zoeken naar een nieuwe locatie om het Herfsttreffen XIV te laten plaatsvinden en die hebben we gevonden! We denken dat het een mooi treffen wordt van 4 tot en met 6 oktober in Goirle op campingboerderij Breehees (http://www.breehees.nl). Voor sommigen misschien iets dichter bij huis, voor anderen weer wat verder weg. Dat is nu eenmaal niet anders.

De omgeving is prachtig en de locatie zeer geschikt. Er zijn ruime 2 slaapzalen en 1 kleine zaal (voor de leiding;-) (allen met zeer nette stapelbedden en in totaal plek voor zeker 40 personen). Daarnaast kan er natuurlijk worden gekampeerd. Voor tenten is er een ruim veld naast het gebouw (bereikbaar via een klein bruggetje), waar nog eens heel veel mensen terecht kunnen. Campers en caravans kunnen op de parkeerplaats naast het gebouw. De keuken biedt alle faciliteiten die we nodig hebben met professionele kookpitten en oven en grote koelkasten. Ook is er voldoende sanitair. In de verwarmde recreatiezaal kun je aan de bar zitten of loungen en er is verder voldoende plek voor iedereen om uitgebreid spelletjes te doen.
Buiten op het terrein is een prachtige speeltuin (met kabelbaan, glijbanen en luchtkussen) waar de kinderen ook gebruik van mogen maken.
Al met al geloven we dat 'wij ligfietsers' hier een treffen van prima kwaliteit kunnen hebben!
Kijk via de site het "Breehees filmpje" en je krijgt een goede indruk van de locatie en de eigenaren (Maria en meneer De Boer).

Met betrekking tot de inschrijving:
Er wordt per nacht per persoon afgerekend (11 euro per volwassene en half geld voor kinderen tot 12 jaar en baby's tot 1 jaar gratis), waarbij het voor de prijs niet uitmaakt of je met de tent komt of in de slaapzaal slaapt. Voor de globale planning wel graag aangeven wat je denkt te gaan doen, via de keuze.
We hebben de locatie ter beschikking vanaf vrijdag 14.30 uur tot en met zondag 18.00 uur.

Voor de vrijdagavond was een pizzabuffet aangekondigd. Het blijkt nu dat wij dit niet op de manier kunnen aanbieden als ons voor ogen stond. Inmiddels hebben we een mooi alternatief. We hebben kunnen regelen dat het restaurant " Gember en Sereh" de maaltijd voor vrijdagavond komt bezorgen. Dit is Indonesisch. Eten is rond 19.00 uur gepland. De gerechten zullen -zodra dat bekend is - hier worden vermeld.(10 euro pp) en voor zaterdagavond koken we met elkaar wraps (7 euro pp). De keuze is vlees of vegetarisch.
De toertocht (Vertrek om 10.00 uur!) voert ons naar minicamping Zerofield in Hooge Mierde (van de eigenaren van voorheen ligfietswinkel BEL Tilburg), waar een heerlijk grotendeels biologisch lunchbuffet voor ons klaar staat (8,50 euro pp).

Update voor wie de routes in de GPS wil zetten: http://msneep.home.xs4all.nl/ligfiets/HT2013_lang_en_kort_def.gpx

Svp geen lange verhalen bij opmerkingen bij de inschrijving plaatsen; stuur ons gerust een mail met vragen of opmerkingen.

Wij hebben er zin in, jij ook!?

Houd dit agenda-item in de gaten voor updates!

de Katoco
(Maartje, Gerold, Rob en Marjolein)

Meer info bij katoco@ligfiets.net (Maartje Nonhebel)

Deelname aan alle activiteiten van de NVHPV geschiedt op eigen risico.Inschrijven

Om je in te schrijven dien je ingelogd te zijn.

Verslagen (13)

xlnetwork

Goh, wat een eind weg voor ons Noorderlingen. Vandaag Anton L. gesproken en hij wil ook heen. Alleen is voor hem (en eventueel Elise) 260+ kilometer op een dag waarschijnlijk iets te veel. Misschien dat ik wel samen met hem in twee dagen heen (en ook weer twee terug) fiets. Betekent voor mij twee extra dagen vrij nemen. Ik zal de baas eens lief aankijken...

Wilfred Ketelaar, 18 aug 2013 20:34

mvdillen

Het is inderdaad voor de een dichterbij, en voor jullie tikkie verder. Daarom hebben we erop gelet dat de afstand tot treinstations wel fietsbaar was. En als je baas tegenwerkt (en je fiets niet in de trein past), is er eventueel nog een parkeerplaats op de breehees....
Tot dan!

mvdillen, 20 aug 2013 13:04

sanderbosse

Leuk hoor; nieuwe locatie, nieuwe omgeving....ik heb de zon al besteld!

sanderbosse, 25 aug 2013 21:28

rowingvictor

Afstand,
ach, tegenwoordig is Paastreffen (voor mij) wél weer "om de hoek".

rowingvictor, 28 aug 2013 11:16

barryvdhurk

Ziet er geweldig uit deze nieuwe plek maar helaas dit jaar niet we zijn dan op vakantie in Kreta,volgend jaar probeer ik er wel bij te zijn.

barryvdhurk, 04 sep 2013 05:51

avatar

Tweeëndertig inschrijvingen, dat lijkt me een goed moment om uit te leggen dat ook de gebiedende wijs van het werkwoord 'houden' gewoon de eerste persoon enkelvoud tegenwoordige tijd aantonende wijs is.
Dus "Houd in de gaten", en niet met -dt!

MichielAdriaan, 24 sep 2013 12:52

G

Gemiste kans Mick, alhoewel een correcte terechtwijzing: ook het weglaten van de d is toegestaan, dus het waarachtig lelijke 'hou in de gaten' zouden we zomaar goed moeten keuren.

Tweedens hebben we intussen een gezellige 37 inschrijvers op de zaterdagmaaltijd, maar dat kon je niet weten.

G, 24 sep 2013 14:20

avatar

De gerechten voor de vrijdagavond:

2 stokjes sate ayam per persoon. (vegetariers: sate tahu)
Babi kecap (varkensvlees in een licht zoete ketjapsaus)
Sambal goreng telor. ( gerecht van ei) Ook geschikt voor de veg.
Kip in oestersaus.
Sayur lodeh (groente in een milde kokossaus) ook geschikt voor veg.
Gado Gado (groente gerecht ) Ook geschikt voor veg.
Nasi Goreng. Ook geschikt voor veg.
Bami Goreng. (Ook geschikt voor veg.

maartje, 03 okt 2013 22:26

sanderbosse

Lekkel lekkel...sambal bij??? Ik weet waarvoor ik morgen fiets....

sanderbosse, 03 okt 2013 22:54

sanderbosse

Oh by the way...koehandel is al weer ingepakt! ;-)

sanderbosse, 03 okt 2013 23:09

NoStress

Tjeez! Koehandel...moet dat inmiddels niet via een beeldscherm en internet wegens besmettingsgevaar van MKZ en gekke herfstreffengangers? Je schijnt er slapeloze nachten van te krijgen.
Dat spel is alleen door preventief ruimen van knabbels en wijnflessen binnen de perken te houden. Of isoleren in een geluidsdichte ruimte van de deelnemers. :-D

NoStress, 06 okt 2013 07:13, bewerkt op 06 okt 2013 07:14

rowingvictor

Luitjes,

heeft iemand mijn gele chips-bak gevonden en meegenomen naar huis? Was er erg aan gehecht.

Buitenkant: geel kunststof
Binnenkant: aluminiïniumnum-num.

Groet, Victor.

rowingvictor, 07 okt 2013 08:24, bewerkt op 07 okt 2013 08:26

Joost.Evers

Ik heb een filmpje gemaakt van dit weekend: http://www.youtube.com/watch?v=PnmnIZcV_VA
Joost

Joost.Evers, 17 dec 2013 10:56