Gereedschap

2014 edition

Cycle Vision 2014

In 2014 is er weer een echte Cycle Vision in het weekend van 28 en 29 juni. Twee dagen lang ligfietswedstrijden. Maar ook voor bezoekers die niet met de wedstrijden meedoen heeft dit weekend veel te bieden. Zo is er een fietstoertocht door de prachtige Venrayse omgeving; er worden interessante lezingen gegeven; er is een markt met leuke (fiets)spullen en uiteraard een probeercircuit waarop je heel veel verschillende soorten ligfietsen kunt uitproberen. Het evenement vindt plaats op de Raceway Venray, een 800 meter lange ovale racebaan.

Programma

Het definitieve programma is nu vastgesteld. Een volledig overzicht met tijden vind je door op de volgende doorklik. We hebben wat moeten schuiven t.o.v. het voorlopige programma om de bezoekers in de gelegenheid te stellen om zoveel mogelijk activiteiten bij te kunnen wonen. De racefietsers en steppers hebben het helaas af laten weten, maar in plaats daarvan is er een spectaculaire demonstratie van skaters. Hieronder vind je een toelichting op de vele interessante activiteiten die er op deze Cycle Vision te beleven zijn.
LET OP: Klik hier voor de belangrijkste last minute mededelingen.

The raceway Venray (source: www.racewayvenray.com)


Toelichting op het programma

Races

 • Devil’s race
  Een afvalrace achter een Derny (een gangmakermotor)
 • 1 uurs criterium voor open ligfietsen en velomobielen
  Vanwege de veiligheid aparte races voor open liggers en de snelle velomobielen
 • Snelste ronde staande start
 • 3 uurs race open liggers en velomobielen
 • Kinderrace
 • Skate performance
  Een boeiende demonstratie van skaters
 • Recordfietskwalificatie
  In deze race kunnen recordfietsen zich kwalificeren voor de World Records at Lausitzring die in de tweede helft van juli worden gehouden. Een spectaculair schouwspel met tal van bijzondere recordmachines. Meer informatie op www.hpv.org.
 • Klik hier voor het wedstrijdrooster met starttijden voor de races.
  BELANGRIJK: Als je deelneemt aan de races moet je fiets aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze staan in het wedstrijdreglement. Lees dit goed en houd je aan het reglement.


  De Velotilt

  Lezingen

 • De Velotilt van Wim Schermer
  Een futuristische velomobiel die, zoals het woord 'tilt' al zegt, kan neigen, net als een tweewielige fiets
 • Het Human Power Team uit Delft&Amsterdam
  In september 2013 vestigde dit team het wereldsnelheidsrecord met 133,8 km/u. Op deze Cycle Vision vertellen deze wereldsnelheidsrecordhouders hoe zij met hun nieuwe Velox IV dit jaar nog sneller gaan.
 • Mike Burrows
  Deze bekende fietsontwerper, wist met zijn
  innovatieve Lotus bike in 1992 een Olympisch
  record neer te zetten.
 • Marcel Eijkelkamp
  Vertelt van zijn pilotonderzoek aan de sportmedische afdeling van de Isalaklinieken in Zwolle over de vraag of racefietsers meer vermogen kunnen leveren dan ligfietsers.
 • Walter Hoogerbeets
  Walter is een enthousiaste fietsreiziger. Hij is bekend van zijn grote reizen door Scandinavië, de Alpen, en langs de kusten van Waddenzee en Oostzee. Onderweg schrijft hij reisverhalen, die een steeds groter publiek bereiken. In deze lezing vertelt Walter over het avontuur, de charme en de techniek van reizen op de fiets. Kom luisteren naar zijn meeslepende reisverhalen en zie foto's van de prachtige landschappen waar hij doorheen fietste. Klik op Walters website om alvast in de stemming te komen.

 • Wereldrecordpoging Cygnus team

 • Jan van Steeg van het Cygnus team gaat 12 uurs record breken (in de nachtelijke uren)
  Cygnus was één van de drie Nederlandse teams die deze zomer aan het World Speed Challenge in Nevada hebben meegedaan. Daar bereikten zij een snelheid van 125 km/h. Op deze Cycle Vision verschijnt het team met de gloednieuwe Cygnus Omega, waarmee in september in Amerika een nieuwe gooi naar het wereldsnelheidsrecord wordt gedaan. Een unieke kans om deze recordmachine in actie te zien. De Cygnis Omega is overigens niet de enige machine die op de baan verschijnt. Nog twee andere snelheidsduivels gaan met hun gestroomlijnde ligfietsen de uitdaging met Jan Steeg aan.
 • Plattegrond van het Cycle Vision terrein

  Fietsbeurs en probeercircuit

 • Probeer zelf een nieuwe ligfiets
  Wij hebben veel ligfietsfabrikanten weten te strikken om op deze Cycle Vision te verschijnen. Een unieke kans dus om een groot ligfietsaanbod te bekijken en uit te proberen.
 • Fietsaccessoires
  't Is niet alleen de ligfiets waar het om draait. Kijk ook eens wat Maxim sportvoeding je te bieden heeft.
 • Klik hier voor een overzicht van de bedrijven die op de beurs staan


 • Fototentoonstelling
  De Nederlandse Vereniging heeft dit jaar weer een fotowedstrijd uitgeschreven. De beste foto’s zijn deze Cycle Vision te bewonderen in de kantine van de Raceway Venray. En op zaterdag wordt om 15:30 uur de winnaar van de fotowedstrijd bekend gemaakt.


  Toertocht in de mooie omgeving van Venray
  Op zaterdag en zondag kun je op de (lig)fiets de mooie omgeving van Venray bekijken. Er is een tocht van 35 km en van 55 km uitgezet. En dit is geen race; er wordt namelijk in een rustig tempo gereden. Ook recht-op fietsers zijn welkom en hoeven niet bang te zijn dat zij buiten adem bij Raceway Venray zullen terugkeren. Klik hier voor de routebeschrijvingen en GPX-tracks.

  Kamperen
  Er is een camping ingericht waarop de bezoekers vrijdagmiddag vanaf 14:00 uur hun tent kunnen opzetten. Maandagochtend 10:00 uur moet het campingterrein weer ontruimd zijn. Er zijn ook douches.


  Eten en drinken
  Er is een kantine voor drankjes en snacks en er is een frietkraam. Verder zijn tegen een schappelijke vergoeding ontbijt (op zaterdag en zondag) en warme maaltijden (alleen op zaterdag) verkrijgbaar (wel van te voren via de inschrijfpagina aanmelden).


  Vrijwilligers

  Cycle Vision is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Wil je ons helpen met kaartverkoop/kassa’s – ingangcontrole – parkeerwachten – bewaking op het terrein en op de camping – gidsen op de toegangsroute – baancommissarissen bij de wedstrijden – juryleden bij de wedstrijden – administratief personeel bij de wedstrijden – wedstrijdleider – speaker bij de evenementen – zwervende hostesses – controleurs van afvalbakken op het terrein - leiding bij probeercircuit – opbouw kramen – technische duizendpoten, meld je dan aan op de inschrijfpagina of stuur een e-mail naar cyclevision@gmail.com.


  Vooraf aanmelden

  LET OP: Inschrijven voor deelname kan t/m 14 juni.

  Aanmelden voor races, camping en lunches/maaltijden kan alleen vooraf via de inschrijfpagina. Deelnamekosten zijn:

  • Races: € 15 per deelnemer
  • vast bedrag voor alle races
  • Kamperen: € 15 per per persoon
  • vast bedrag ongeacht het aantal overnachtingen; kinderen t/m 12 jaar: gratis
  • Bezoekers: € 5
  • vast bedrag voor alle dagen; bij inlevering van "Bon voor gratis toegang" uit Ligfiets& 2014-2, kinderen t/m 12 jaar en deelnemers aan de races: gratis
  • Ontbijt: € 6 per ontbijt
  • Warme maaltijden: € 16 per maaltijd


  Raceway Venray route

  Route naar de locatie

  Het adres van de Cycle Vision locatie is Raceway Venray, Peelweg 43, Venray / Ysselsteyn. Klik voor Routebeschrijving op deze link naar Raceway Venray.


  Contact organisatie

  Je kunt contact opnemen met de organisatie via: cyclevision@gmail.com  De Cycle Vision pagina's worden geregeld ververst met actuele informatie. Houd deze pagina's dus in de gaten en noteer 28 en 29 juni alvast in je agenda.