Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Plat Zwolsch

Wij zijn een clubje van en voor enthousiaste ligfiets(t)ers in en rondom Zwolle en verre omgeving, d'r zijn techneuten bij en fiets(t)ers die onbekommerd gewoon leuk samen willen fietsen.

Activiteiten

In principe plannen we een thema rit op de derde zondag van de maand, details van deze ritten komen in onze agenda (hier en op ligfiets.net), af en toe plannen we samen met andere ligfietsclubs en een keer per jaar plannen we een weekend activiteit ....

Daarnaast hebben we wat groepjes :

Er is een zaterdagochtend groepje van 2-6 (ervaren) ligfietsers, die meestal startend om 9.00 uur vanaf een centraal punt een fraai rondje rijdt van zo'n 50-80 km met halverwege een koffie/punt stop.

Tsja ... 9.00 uur starten is wel vroeg, maar dan ben je om zeg 12.00 - 13.00 uur weer terug en heb je of heeft je familie ook nog wat aan de rest van de zaterdag.

Dit groepje houdt met het bepalen van het verzamelpunt rekening met de woonplaats van de deelnemers en schikt zich naar de zwakste deelnemer ..... ook een prima groepje voor beginnende ligfietsers.

De tochten hebben een recreatief karakter. We gaan dus niet met 30 km tegen de wind in, maar met een gemiddelde kruissnelheid van zo'n 22 km/uur.

Gezelligheid is belangrijker dan het tempo. Ook staan we beslist open voor beginnende ligfietsers en voor hen die om wat voor reden dan ook een kortere route willen rijden, dan wel "slechts" een gedeelte van een tocht willen mee rijden.

Me dezelfde insteek is er ook zo'n groepje dat op de woensdag avond rijdt in het zomer seizoen.

Wil je een keer meerijden, of wil je hulp bij het starten met ligfietsen en loop je tegen "problemen" op die je niet kunt bespreken met "gewone" fietsers, neem dan contact op via de mail.

Lidmaatschap

Klinkt heftiger dan het is, we zijn niet echt een club, maar eerder een groep van mensen die het leuk vinden om hun hobby te delen en samen leuke tochten te rijden.

Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap en u bepaalt geheel zelf of u wel/niet iedere activiteit deel neemt.

Gastrijders die geheel vrijblijvend eens willen mee rijden zijn altijd van harte welkom.

Geschiedenis

In augustus 1998 is Plat Zwolsch opgericht door Paulus den Boer. Na vier jaar enthousiast Plat Zwolsch georganiseerd te hebben zijn in 2002 de activiteiten van Paulus overgenomen door een groepje actieve leden. Als dank heeft Paulus een ligfietsje op sokkel met inscriptie gekregen.

Organisatie

De tochten van Plat Zwolsch worden door de leden uitgezet. Meer informatie kan je krijgen via de discussielijst van Plat Zwolsch of tel: 038-465 63 09. Door je te abonneren op de yahoogroups wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de nieuwste ideeën, (verslagen van) aktiviteiten en alles wat met ligfietsen in onze omgeving te maken heeft.

Contact

Als u zich inschrijft op de Plat Zwolsch mailinglijst, houden we u op de hoogte van geplande ritten en spontaan gemaakte plannen ..... als u een route heeft die u graag met ons deelt, staan we in de startblokken en gooien we hem even in de groep.

Voor informatie kunt u contact opnemen met : Plat Zwolsch.

Ligfiets.net 2.0

Inhoud website

E: redactie@ligfiets.net

Techniek website

E: webmaster@ligfiets.net

NVHPV

E: nvhpv@ligfiets.net
T: +31 172 23 34 52
KvK: 40259675
Meer informatie
Lid worden en opzeggen